Opmaat Groep

Welkom op OBS Koolhoven, één van de 15 scholen die valt onder het bestuur van de Opmaat Groep.

Stichting Opmaat is een overkoepelend orgaan van 15 openbare basisscholen in Tilburg, Oisterwijk, Hilvarenbeek en Baarle-Nassau. De stichting, die in 2006 werd opgericht, behartigt de belangen van ongeveer 350 medewerkers, waaronder leerkrachten, staffunctionarissen en ondersteunend personeel. In totaal tellen de Opmaatbasisscholen circa 4.000 leerlingen.

Hoe toepasselijk de naam Opmaat is, zie je wanneer je het woordenboek erop naslaat, hier vind je achter het begrip “opmaat” meerdere betekenissen. Eén van de definities is “een eerste begin”, net zoals onderwijs op de Opmaat-scholen een basis is voor verdere ontwikkeling.

Daarnaast staat de naam voor “onderwijs op maat”, waarbij het gaat om optimale ontwikkeling van ieder kind binnen zijn of haar mogelijkheden.

Tot slot is ene opmaat de aanvang van een muzikale zin: speels, creatief en uitdagend. Wij zien het als onze opdracht om creatief en vernieuwend met kinderen aan de slag te gaan in een uitdagende omgeving. En zo is de cirkel rond.

Het motto van Opmaat is: “Met plezier op weg naar resultaat”

Wij streven ernaar dat kinderen graag naar school gaan en leerkrachten met plezier werken op de Opmaat scholen. Deze uitgangspunten zijn verder op schoolniveau uitgewerkt in de schoolgids.

Marius Liebregts
Voorzitter College van Bestuur
Stichting Opmaat


Zie hier de website van de Opmaat Groep

deze website is gerealiseerd door schoolwapps.nl